D3 vitamin hatásai az emberi szervezetre

Az alkohol és a D-vitamin hiány

2016. november 25. 11:45 - lovaszeni

dvitamin2.jpgA túlzott alkoholfogyasztás hozzájárulhat a D-vitamin hiányhoz. A D-vitamin hiány pedig komoly egészségügyi problémákat okozhat, amik még a csontok egészségét is befolyásolják. Az egészséges étrend, ami magában foglalja a D-vitaminban gazdag ételek fogyasztását, megakadályozza ezen problémák kialakulását. Sőt egyes esetekben még D-vitamin kiegészítők fogyasztása is javallott.

Alkoholizmus

Az alkoholizmus egy krónikus betegség, ami körülbelül 18 millió amerikaira van hatással. Az alkoholizmus alultápláltsághoz vezet, mivel az alkohol elnyomja az étvágyat, ami elégtelen táplálékbevitelhez és tápanyaghiányhoz vezet. Az alkohol azt is megakadályozza, hogy a szervezet felvegye az alapvető tápanyagokat. A dél-afrikai Medical Research Council kimondja, hogy a túlzott alkoholfogyasztás következtében ezek a vitaminok nem képesek felszívódni: D-vitamin, folsav, tiamin, B12- és B6-vitamin, A- és C-vitamin

Kiegészítők

Az alkoholisták számára, akik nem tudnak követni egy D-vitaminban gazdag étrendet vagy nem töltenek elegendő időt napfényben, azoknak nagyon fontos, hogy D-vitamin kiegészítőket szedjenek. A D-vitamin ma már gyakran lehet kalciummal együtt kapni, de a multivitaminokban is megtaláljuk, sőt vannak olyan kapszulák, amik csak D-vitamint tartalmaznak. Persze nagyon fontos tudni, hogy bizonyos kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, a D-vitamin kapszulák a szteroidokkal, a súlycsökkentő szerekkel, a koleszterinszint-csökkentőkkel és más zsírban oldódó vitaminokkal is. Tehát azok az alkoholisták, akik vényköteles gyógyszereket szednek, mindenképpen beszéljék meg orvosukkkal, mielőtt D-vitaminos kiegészítőket kezdenének el szedni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://d3vitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr625405394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása