D3 vitamin hatásai az emberi szervezetre

A mellrák és a D-vitamin

2017. január 18. 08:31 - lovaszeni

d-vitamin12.jpegA mellrák egy rosszindulatú daganat, amit a mell és környéke körül elszaporodott rákos sejtek generálnak. A veszélyessége a tumor méretétől függ és attól, hogy átterjedhet.e a szervezet más részeire. Sok olyan dolog van, ami növeli a mellrák kialakulásának esélyét, néhányon nem lehet változtatni, de van, amin igen. A testsúly, a fogamzásgátlók szedése és más életmódbeli tényezők felülvizsgálatával és elhagyásával a mellrák kockázatát nagymértékben lehet csökkenteni. Bár köztudott, hogy sok olyan dolog van, ami növeli a mellrák kialakulásának kockázatát, a kutatók még nem tudják potosan, hogy mi okozza ezt a daganatot, hogy az emlőben minek hatására válnak a sejtek rákossá.

A tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin és a mellrák között is szoros kapcsolat áll fenn. Azok a nők, akiknek alacsonyabb a szervezetükben a D-vitaminszint, hajlamosabbak a mellrák kialakulására. Azoknál pedig, akiknél magas a D-vitaminszint a vérben, kisebb valószínűséggel alakul ki mellrák. A kutatók arra is rávilágítottak, hogy azoknak a nőknek, akiknek hajlamuk lehet a mellrák kialakulására, érdemes nagy dózisban D-vitamin szedniük, mivel így csökkenteni lehet a kockázatot, illetve ha mégis kialakulna a tumor, akkor kisebb esély van arra, hogy az halálos kimenetelű lesz.

Persze még mindig szükség van több tanulmányra, hogy a kutatók biztos kijelenthessék, hogy az alacsony D-vitaminszint okozhat-e mellrákot vagy csak a kockázatokat növeli, illetve, hogy mennyiben képes megelőzni vagy kezelni ezt a problémát.

Az mindenesetre igaz, hogy ha mellrákkal küzdünk vagy csak szeretnénk megelőzni a problémát, akkor érdemes D-vitamin fogyasztani rendszeresen, mivel így nem okozunk további károkat, amíg ez az összes nem haladja meg a 10.000 NE/napi adagot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://d3vitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr365799625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása